Destinate viticultorilor, fermelor viticole (pentru calificarea mustului de struguri), pentru cumparatorii de must sau pentru fabricile de vinuri (la cumpararea mustului de struguri).
Seria de refractometre pentru vin PAL cuprinde modele usoare si compacte, portabile. In aceasta serie sunt disponibile 6 modele.
Modul de utilizare este foarte simplu. Se plaseaza pe prisma o cantitate de proba de aprox. 0,3 ml. Se asteapta aproximativ 5 secunde pentru stabilizare.
Dupa masurare, se foloseste un servetel fara puf pentru a absorbi proba de pe suprafata prismei. Daca proba contine uleiuri sau grasimi se foloseste alcool izopropilic si apa pentru a sterge suprafata prismei.
Cand nu sunt folosite, aparatele se depoziteaza intr-o cutie inchisa, la temperatura camerei (20oC). Se evita depozitarea in lumina directa a soarelui sau in mediu cu umiditate crescuta sau in apropierea surselor de vibratii sau socuri puternice. Temperatura de depozitare este intre 0 si 40oC.
Caracteristici tehnice
Model |
Cod |
Scala |
Domeniu de masura |
Indicatie minima |
Precizia masuratorii |
PAL-79S |
4479 |
T.A.1990 | 0.0 to 26.0% | 0.1% | ± 0.2% |
PAL-80S |
4480 |
T.A.1971 | 0.0 to 25.0% | 0.1% | ± 0.2% |
PAL-83S |
4483 |
KMW (or Babo) | 0.0 to 40.0° | 0.1° | ± 0.2° |
PAL-84S |
4484 |
Baume | 0.0 to 21.0° | 0.1° | ± 0.2° |
PAL-86S |
4486 |
Oe (GER) Brix |
0 to 240° 0.0 to 53.0% |
1° 0.1% |
± 1° ± 0.2% |
PAL-87S |
4487 |
Oe (Oechsle) Brix |
0 to 240° 0.0 to 53.0% |
1° 0.1% |
± 1° ± 0.2% |
Masurarea temperaturii | 10 – 40°C (Compensarea automata de temperatura) | Temperatura de operare | 10 – 40°C |
Timp de masura | 3 secunde | Alimentare | 2 baterii AAA |
Clasa de protectie | IP65 | Dimensiuni si greutate | 5.5×3.1×10.9cm, 100g |