ATAGO a lansat de curand un instrument hibrid – refractometru si polarimetru in aceeasi unitate. Cu 3 ml de proba, RePo-1 poate masura atat Brix cat si rotatia optica a probei. Dupa simpla apasare a unui buton, instrumentul afiseaza puritatea, scala internationala de zahar, rotatia specifica si concentratia. Utilizatorii pot seta o limita superioara si inferioara de masura, ei fiind alertati vizual de o lumina indicatoare daca valoarea masurata se incadreaza in limitele setate. RePo-1 poate fi utilizat in numeroase domenii.
AVANTAJE
- Instrument 2 in 1 – Scala Brix poate indica doar cantitatea de solide dizolvate intr-o solutie. Cu RePo-1 este posibila determinarea produselor contrafacute prin masurarea rotatiei optice. De exemplu, fructoza roteste planul luminii polarizate spre stanga, iar glucoza roteste planul luminii polarizate spre dreapta. Daca o proba a fost contrafacuta cu glucoza, aceasta va face ca citirile rotatiei optica sa fie mai “pozitive” decta o solutie pura.
- Instrument compact – portabil, dimensiuni mici 10.1 x 16.0 x 3.8 cm, greutate doar 325g;
- Scale de masura calculate automat – prin apasarea tastei “User” se selecteaza scala dorita: Puritate, Scala Internationala de Zahar, Rotatia Specifica si Concentratia.
- Indicator de evaluare a masuratorii – masuratorile sunt evaluate prin comparatie cu limitele de toleranta presetate, iar rezultatul este indicat prin aprinderea unei lumini indicatoare rosie sau verde.
Caracteristici:
AFISAJ – puritate, scala internationala de zahar, rotatie specifica si concentratie – sunt calculate automat din indicele de refractie si unghiul de rotatie. Temperatura este afisata in mod constant.
BUTOANE DE SCALA – Unghi de rotatie (A.R.), Brix (Brix), User (prin apasare repetata se vor afisa scale in urmatoarea ordine: puritate, scala internationala de zahar, rotatie specifica, concentratie)
INDICATOR DE EVALUARE – Evaluarea masuratorii este indicata de lumina verde sau rosie
MARIME PROBA – sunt necesari doar 3 ml proba.
APLICATII – industria zaharului (producatori de zahar), analiza siroului de zahar invertit, analiza parfumurilor, industria mierii (investigarea timpului de cristalizare determinat de continutul de glcoza si fructoza, analiza mierii colectate din aceeasi zoa sau de la acelasi tip de floare)
Specificatii tehnice:
Model |
RePo-1 |
Cod |
5010 |
Scala |
Unghi de rotatie, Brix (%), Scala Internationala de Zahar, Temperatura (oC) |
Masuratori |
Unghi de rotatie, Brix (%), Temperatura, User (Scala Internationala de Zahar / Puritate / Rotatie Specifica / Concentratie), Puritate, Scala Internationala de Zahar cu Compensare de temperatura |
Domeniu de masura |
Unghi de rotatie (*): -5 – +5o Scala internationala de zahar: -130 – +130oZ Brix (%): 0 – 85% Temperatura: 15 – 40oC |
Domeniu afisaj |
Unghi de rotatie (*): -5.99 – +5.99o Brix: – 2.0 – 86.6% Scala internationala de zahar: -130 – +130oZ Puritate: -120 – +120% Rotatie specifica: -999 – +999 Concentratie -2.0 – 999% Temperatura: 14 – 41oC |
Rezolutie |
Unghi de rotatie: ± 0.01o Scala internationala de zahar: ± 3oZ Brix (%): ± 0.2% Temperatura: ± 1oC |
Lungime de unda |
589 nm |
Compensare de temperatura |
Brix (%): 15- 40oC Puritate 18 – 40oC Scala Internationala de Zahar: 18 – 40oC |
Temperatura ambientala de operare |
15 – 40oC |
Temperatura de depozitare |
0 – 65oC |
Sursa de lumina |
LED |
Volum de proba |
3 ml |
Timp masura |
12 secunde |
Alimentare |
4 baterii alcaline AAA |
Clasa de protectie |
IP64 |
Dimensiuni si greutate |
101 x 160x 38 mm, 325 g |
ALTE MODELE DISPONIBILE IN ACEASTA SERIE
Model |
RePo-2 Model pentru analiza siropului de porumb cu concentratie mare de fructoza (HFCS) |
RePo-3 Model pentru analiza zaharului invertit |
Cod |
5012 |
5013 |
Caracteristici |
HFCS (High Fructose Corn Syrup) contine 3 tipuri de zaharuri: Sucroza, Fructoza and Glucoza. |
Zaharul invertit este un amestec de fructoza si glucoza, obtinut prin ruperea zaharozei in cele doua componente. Acest instrument arata procentul de invertire, fiind folosit in timpul procesului de producere a zaharului invertit sau in etapa finala de testare. |
Determinari |
Unghi de rotatie, Brix (%) (ATC), Temperatura (℃), Fructoza % |
Unghi de rotatie, Brix (%), Raport de invertire % la zahar invertit, Temperatura (℃) |
Domeniu de masura |
Unghi de rotatie (*): -5.00 – +5.00° |
Unghi de rotatie (*): -5.00 – +5.00° |
Model |
RePo-4 Model pentru analiza mierii |
RePo-5 Model care indica indicele de refractie |
Cod |
5014 |
5015 |
Caracteristici |
Acest instrument furnizeaza 4 parametri: |
Acest instrument furnizeaza 3 parametri: Indice de refractie, Brix% si unghi de rotatie. |
Determinari |
Unghi de rotatie, Brix (%), Fructoza (%), umditate in miere %, Temperatura (℃) |
Unghi de rotatie, Brix Indice de refractie, Temperatura (℃) |
Domeniu de masura |
Unghi de rotatie(*): -5.00 – +5.00° |
Unghi de rotatie(*): -5.00 – +5.00° |
* acest domeniu de masura pentru unghiul de rotatie este calculat pentru un drum optic cu o lungime de 20 mm, cat are RePo. Aceasta valoare este convertibila astfel:
– pentru tub cu lungime 100 mm – domeniul este echivalent cu -25° – +25°,
– pentru un tub cu lungime de 200 mm – domeniul este echivalent cu -50° – +50°
Asadar, orice proba cu unghiul de rotatie situat intre valorile de mai sus poate fi citita cu instrumentele seriei RePo.