Unitatea de hidroliza HU6 este solutia ideala pentru prepararea probelor inainte de extractia cu solventi pentru determinarea de grasimi conform metodelor oficiale.
In marea majoritate a produselor alimentare, continutul de grasimi este legat chimic de alte componente. Pentru determinarea continutului total de grasimi a acestor probe, este indispensabila hidroliza preliminara utilizand acid clorhidric, urmata de filtrare si spalare, eliberand astfel moleculele grasimilor pentru extractie. Aceasta procedura este necesara intr-un numar de Metode Oficiale AOAC, pentru determinarea continutului de grasimi din alimente, cum sunt: carnea, branza, fructele de mare, ciocolata, faina de cereale, etc.
Avantaje:
- Incalzire precisa si rapida cu stabilitate si omogenitate a temperaturii de 0,5oC
- hidroliza, filtrare si spalare a probei in aceeasi unitate
- filtrare mai rapida si mai buna datorita valvelor cu care sunt prevazute fiecare post de lucru, care permit astfle intreruperea selectiva a vidului pentru fiecare pozitie in parte
- interfata digitala intuitiva;
- consum redus de energie
- hidroliza simultana a 6 probe cu manipulare manuala minima
- Creuzeta din sticla utilizata direct in Extractorul de Solventi SER 148/158
Probele sunt incalzite in tuburi de testare, intr-un bloc de incalzire oferind o omogenitate termica excelenta. Proba hidrolizata este apoi filtrate intr-o creuzeta din sticla si spalata cu apa calda deionizata, pentru a elimina urmele acidului clorhidric.
HU 6 este echipat cu o pompa de vid ce reduce timpul de filtrare si asigura protectia operatorului.
Creuzeta din sticla ce contine proba hidrolizata si spalata, este uscata in cuptor inainte de asezarea intr-un desicator. Creuzeta este apoi transferata direct in SER 148/158, evitand orice pierdere a probei si asigurand astfel o precizie imbunatatita a rezultatelor.
Aplicatii:
HU 6 este utilizat in combinatie cu SER 148/158, conform Procedurilor Oficiale, asigurand obtinerea unor rezultate cu precizie ridicata, pentru determinarea continutului de grasimi.
Digestie acida:
- nuci (alune…)
- seminte (floarea soarelui, soia…)
- carne si produse din carne
- produse pescaresti si derivate
- cacao si derivate
- oua
- faina de cereale
- paine si produse de brutarie (biscuiti, croissant….)
- paste
- hrana pentru animale
Digestie bazica:
- lapte praf, lapte concentrate si branza, cu un continut ridicat de lactoza (branza proaspata, mozzarella…)
Unitatea de hidroliza HU 6 este livrata impreuna cu 1 cutie Celite, 1 kg si 1 cutie de Glass sand, 2 kg.
HU 6 trebuie integrat in urmatorul kit de sticlarie (cod A00000085), necesar pentru a realiza hidroliza a 3 probe. Pentru analiza simultana a 6 probe, sunt necesare 2 kituri de sticlarie sunt necesare. Fiecare kit include: 3 creuzete P1, 3 tuburi de testare Ø 42×300 mm, 3 capace Ø 45 mm, 1 colector, 1 pompa de vid, 6 garnituri, 3 tuburi de aspiratie.
Date tehnice
Cod | F30300150 |
Material de constructie |
Structura din otel inoxidabil, rezistenta chimic |
Numar probe | 6 |
Setare temperatura | digital |
Setare cronometru | digital |
Domeniu temperatura | ambient – 200°C |
Display | LCD |
Programe | 20 |
Putere | 1150 W |
Stabilitate temperatura bloc de inclazire | ±0,5oC |
Precizie temperatura bloc de incalzire | ± 0.5oC |
Greutate | 14 kg |
Dimensiuni LxHxA | 420x230x130 mm |