Categorii

Unitate de hidroliza HU6

Descarca brosura
Producator

Unitatea de hidroliza HU6 este solutia ideala pentru prepararea probelor inainte de extractia cu solventi pentru determinarea de grasimi conform metodelor oficiale.

In marea majoritate a produselor alimentare, continutul de grasimi este legat chimic de alte componente. Pentru determinarea continutului total de grasimi a acestor probe, este indispensabila hidroliza preliminara utilizand acid clorhidric, urmata de filtrare si spalare, eliberand astfel moleculele grasimilor pentru extractie. Aceasta procedura este necesara intr-un numar de Metode Oficiale AOAC, pentru determinarea continutului de grasimi din alimente, cum sunt: carnea, branza, fructele de mare, ciocolata, faina de cereale, etc.

Avantaje: 

  • Incalzire precisa si rapida cu stabilitate si omogenitate a temperaturii de 0,5oC
  • hidroliza, filtrare si spalare a probei in aceeasi unitate
  • filtrare mai rapida si mai buna datorita valvelor cu care sunt prevazute fiecare post de lucru, care permit astfle intreruperea selectiva a vidului pentru fiecare pozitie in parte
  • interfata digitala intuitiva;
  • consum redus de energie
  • hidroliza simultana a 6 probe cu manipulare manuala minima
  • Creuzeta din sticla utilizata direct in Extractorul de Solventi SER 148/158

Probele sunt incalzite in tuburi de testare, intr-un bloc de incalzire oferind o omogenitate termica excelenta. Proba hidrolizata este apoi filtrate intr-o creuzeta din sticla si spalata cu apa calda deionizata, pentru a elimina urmele acidului clorhidric.

HU 6 este echipat cu o pompa de vid ce reduce timpul de filtrare si asigura protectia operatorului.

Creuzeta din sticla ce contine proba hidrolizata si spalata, este uscata in cuptor inainte de asezarea intr-un desicator. Creuzeta este apoi transferata direct in SER 148/158, evitand orice pierdere a probei si asigurand astfel o precizie imbunatatita a rezultatelor.

Aplicatii:

HU 6 este utilizat in combinatie cu SER 148/158, conform Procedurilor Oficiale, asigurand obtinerea unor rezultate cu precizie ridicata, pentru determinarea continutului de grasimi.

Digestie acida:

  • nuci (alune…)
  • seminte (floarea soarelui, soia…)
  • carne si produse din carne
  • produse pescaresti si derivate
  • cacao si derivate
  • oua
  • faina de cereale
  • paine si produse de brutarie (biscuiti, croissant….)
  • paste
  • hrana pentru animale

Digestie bazica:

  • lapte praf, lapte concentrate si branza, cu un continut ridicat de lactoza (branza proaspata, mozzarella…)

Unitatea de hidroliza HU 6 este livrata impreuna cu 1 cutie Celite, 1 kg si 1 cutie de Glass sand, 2 kg.

HU 6 trebuie integrat in urmatorul kit de sticlarie (cod A00000085), necesar pentru a realiza hidroliza a 3 probe. Pentru analiza simultana a 6 probe, sunt necesare 2 kituri de sticlarie sunt necesare. Fiecare kit include: 3 creuzete P1, 3 tuburi de testare Ø 42×300 mm, 3 capace Ø 45 mm, 1 colector, 1 pompa de vid, 6 garnituri, 3 tuburi de aspiratie.

 

Date tehnice 

Cod F30300150
Material de constructie

Structura din otel inoxidabil, rezistenta chimic

Numar probe 6
Setare temperatura digital
Setare cronometru digital
Domeniu temperatura ambient – 200°C
Display LCD
Programe 20
Putere 1150 W
Stabilitate temperatura bloc de inclazire ±0,5oC
Precizie temperatura bloc de incalzire ± 0.5oC
Greutate 14 kg
Dimensiuni LxHxA 420x230x130 mm
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!