Categorii

GDE – digestor enzimatic pentru analiza fibra dietetica

Descarca brosura
Producator

GDE realizeaza digestia enzimatica, o faza delicata in care probele sunt imersate intr-o baie termostatata si agitate. Agitarea constanta si continua a probelor este necesara pentru a preveni supraincalzirea probelor.

 

Unitatea consta dintr-un cap de termostatare, un vas transparent si un agioytator magnetic cu 6 pozitii pentru a asigura o termoreglare excelenta si precisa.

 

Continutul de fibra poate fi determinat atat prin metode chimice (WEENDE, Van Soest) dar si prin metode enzimatice. Acestea reproduc mai bine fenomenele care au loc in timpul digestiei. Reziduul nedigerabil determinat prin metoda chimica se numeste “fibra bruta” iar cel obtinut prin metoda enzimatica este definit ca fiind “fibra dietetica “ (solubila, insolubila si totala).

Fibra dietetica contine celuloza, hemiceluloza, pectina, lignina, guma si ceara

 

  • Controlerul de temperatura poate fi setat pana la max 1000C in incremente de 0,10C
  • Partea de incalzire este montata sub un tank transparent care contine lichidul incalzit
  • Lichidul incalzit este recirculat prin tankul transparent care contine recipientii cu substanta de determinat; acestia sunt continuu agitati cu un agitator magnetic cu 6 locuri
  • Diametrul recipeintilor este de max 85 mm (de ex. pahare de 400 ml)
  • Viteza de agitare este reglata electronic in domeniul 50 – 850 rpm

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe!