Instrumentul se foloseste pentru testarea stabilitatii la oxidare a alimentelor, uleiurilor si grasimilor. Modelul este realizat dupa metoda ASTM D942 – IP 42.
- Prin utilizarea acestui aparat este posibil sa se estimeze intr-un timp foarte scurt stabilitatea la oxidare a alimentelor in prezenta unui mediu oxidativ la temperatura ridicata si presiune;
- In acest fel procesul de oxidare este accelerat si se poate observa rezistenta intrinseca a alimentelor la rancezeala si stabilitataea la oxidare;
- Instrumentul este compus din doua camere separate de oxidare de titan ce permite analiza uinei probe la dublu sau analizarea a doua probe simultan si in aceleasi conditii de lucru;
- Pot fi operate pana la doua instrumente de la un singur PC cu o conexiune USB;
- Aparatul poate fi dotat cu software dedicat ce permite operatorului sa urmareasca si sa inregistreze procesul de oxidare in cele doua camere si sa calculeze perioada de inductie;
- Spre deosebire de sistemele traditionale, aparatul Oxitest permite analizarea directa a alimentelor fara separari prealabile a grasimilor cu o economie considerabila de timp.
- Instrumentul vine in dotarea standard cu suporturi pentru 6 probe titan, 4 spatiatoare, software Oxitest, cablu de conectare USB.
Caracteristici tehnice:
Model | Oxitest |
Carcasa | Structura metalica cu acoperire epoxi ce confera rezistenta la coroziune |
Selectarea temperaturii | De la temperatura camerei la 110°C |
Timp de lucru | 0-999 min |
Domeniul de presiune | 0-8 bar |
Camere de oxidare | 2 |
Capacitatea unui singur suport de proba | Pana la 100 ml |
Interfata | RS 232 |
Puterea | 900 W |
Greutatea | 16,5 kg |
Dimensiuni (Lxlxh) | 363x98x490 mm |