PAL-SALT este utilizat pe scară largă în diverse industrii pentru soluții alimentare și industriale. Pentru produsele alimentare, pe lângă verificarea conținutului de sare, instrumentul este utilizat pentru a se asigura că sarea este adăugată în mod corespunzător și nu este uitată pentru produse precum pâine, bile de orez și congelate. Pentru uz industrial este utilizat pe scară largă pentru testarea rezistenței la sare pentru mașini și altele, de ex. in camere saline.
Saltmetrul portabil digital PAL-SALT este extrem de versatil avand un domeniu larg de salinitate de 0 – 10%. Rezolutia este de 0,01% pana la 2.99% concentratie. Este primul saltmetru care este realizat cu o functie offset. Aceasta functie permite folosirea saltmetrului in doua moduri:
#1 se programeaza un factor de dilutie pentru a afisa automat concentratia de sare in proba originala
#2 se programeaza un factor de conversie pentru a alinia citirile cu metoda de titrare (Mohr)
Prezinta functie NFC pentru transmiterea datelor inregistrate de la saltmetru la un telefon sau catre un PC prin intermediul unui cititor NFC.
Model | PAL-SALT | Nr. catalog | 4250 |
Metoda de masurare | Metoda conductivitatii | Domeniu de masura | 0.00 – 10.00% (g/100g) din concentratia de sare |
Rezolutie | 0.01% pentru concentratii de sare de la 0.00 la 2.99% 0.1% pentru concentratii de sare de la 3.0 la 10.0% |
Precizie | Valoare afisata ±0.05% (pentru concentratii de sare de la 0.00 la 0.99%)
Precizie relativa ± 5% (pentru concentratii de sare de la 1.00 la 10.0%) |
Temperatura probei | 5 – 100oC | Temperatura de operare | 10 – 40°C |
Volumul probei | Cel putin 0.6 ml | Alimentare | 2 x baterii alcaline tip AAA (aproximativ 8000 masuratori) |
Timp de masurare | 3 secunde | ||
Dimensiuni & greutate | 55(W)×31(D)×109(H)mm, 100g | Clasa de protectie | IP65 |